Karın Şişliği Nasıl Geçer?

Karın Şişkinliğine 7 Doğal Çözüm

Aşırı gaz birikimi, sıvı toplanması veya bağırsakların genişlemesi gibi nedenlerle oluşan karın şişkinliği, günlük yaşamı olumsuz etkileyebilir. Anadolu Sağlık Merkezi Beslenme ve Diyet Uzmanı Derya Eren, karın şişkinliği için 7 kolay öneride bulundu.

Hazımsızlık ve Şişkinlik

Hazımsızlık ve şişkinliği doğal yollarla gidermek mümkün olabilir. Ancak, devam eden rahatsızlıklarda mutlaka bir sağlık merkezine başvurulmalıdır. Beslenme ve Diyet Uzmanı Derya Eren, karın şişkinliğinin nedenini belirlemek için uzman desteğinin önemine dikkat çekiyor.

Sıcak Su Torbası Şikayetleri Azaltabilir

Karın şişkinliğine karşı uygulanan tedavi planı, kişinin tanısına göre belirlenir. Beslenme uzmanı Derya Eren, sindirim sistemini olumlu etkileyecek basit yöntemlerin, karın şişkinliği yaşayan kişilere kolaylık sağlayabileceğini belirtiyor.

Stres Sindirim Sistemine İyi Gelmiyor

Doğal olarak sindirimi zor besinlerde gaz miktarı artabilir ve bu durum karın şişkinliğine yol açabilir. Beslenme ve Diyet Uzmanı Eren, sindirim problemlerinin yanı sıra stresin de karın şişkinliğine neden olabileceğini vurguluyor.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Derya Eren’in önerileri şöyle:

  1. FODMAP içeren karbonhidratlardan kaçınarak düşük FODMAP diyetine geçmek,
  2. Probiyotik içeren gıdaları tüketmek fakat dozunda olmaya dikkat etmek,
  3. Besinleri yavaş ve düzenli şekilde çiğnemek,
  4. Küçük porsiyonlar halinde sık öğünler tüketmek,
  5. Düzenli egzersiz yapmak ve stresi kontrol altında tutmak,
  6. Sindirime iyi gelen bitki çaylarını tercih etmek.

Related Posts

El, Ayak ve Ağız Hastalığı Aile İçinde Yayılabilir!

El, ayak ve ağız hastalıklarının aile içinde hızla yayılabileceğine dikkat çeken uzmanlar, ebeveynlere uyarılarda bulundu. 

Yediğiniz dondurmalara dikkat: Katkı maddeleri dikkat eksikliğine yol açabilir

Hazır dondurmalardaki katkı maddelerinin, çocuklarda dikkat eksikliği ve davranış bozukluklarına yol açabildiğini söyleyen Çocuk Nefrolojisi Uzmanı Prof. Dr. Cihangir Akgün, “Çocuğunuzun en sevdiği o rengarenk dondurma, düşündüğünüzden daha fazlasını içeriyor olabilir” dedi.

Uzmanlar uyardı: Yüksek rakım Akciğer hastaları için riskli olabilir

Uzmanlar, havanın temizliği düşüncesiyle yaylalara yönelen akciğer hastalarını uyarıyor: Yüksek rakım her zaman doğru tercih değil.

“Ekransız cumartesi” çocukların alternatif hayat becerilerini geliştiriyor

“Ekransız cumartesi” çocukların alternatif hayat becerilerini geliştiriyor

Alışkanlıklar hayatımızdan çalıyor! Diş ipi kullanmamak ömrü eksiltiyor

Uzun ve sağlıklı bir yaşam sürmek birçok insan için önemlidir. Günlük alışkanlıklar yaşlanma şeklimizde büyük rol oynar. Endişenin birikmesine izin vermek, diş ipi kullanmayı unutmak veya yalnız zaman geçirme planlarını atlamak küçük görünebilir ancak bunlar sessizce hayatınızdan çalıyor olabilir. Rutinlerinizi sağlıklı bir yaşam sürmek adına yeniden gözden geçirmelisiniz. Peki neler yapmanız gerektiğini biliyor musunuz?

Uzman isim uyardı: 12 yaş altı çocuklar hayvan kesim alanlarından uzak tutulmalı

Klinik Psikolog Sinem Baran Ekinci, Kurban Bayramı’nda 12 yaş altı çocukların hayvan kesim alanlarından uzak tutulması gerektiğini söyledi. Ekinci, küçük yaştaki çocuklarının soyut ve somut kavramları ayırt edemedikleri için kurban kesimlerinin izletilmesinden kaçınılması gerektiğini ifade etti.