BYD Türkiye planını değiştirdi

Çinli elektrikli araç devi BYD, Türkiye’de yeni bir fabrika kurma planlarını değiştirerek sürpriz bir karar aldı. Türkiye ve Macaristan’da kuracağı fabrikaları elektrikli araç üssü haline getirmeyi planlayan BYD, artan talebi karşılamak için yeni bir hamle yapacak.

BYD’nin Türkiye Planlarında Değişiklik

Avrupa’da satışları hızla artan BYD’nin 2024 yılının ilk çeyreğindeki satışları 4 katına çıktı. Bu satışların %38’i şarj edilebilir hibrit modellerden gerçekleşti. Hibrit model talebinin yüksek olması, Çinli devin üretim stratejisini değiştirmesine neden oldu.

Gazeteci Emre Özpeynirci’nin haberine göre, BYD Türkiye ve Macaristan’da kuracağı fabrikalarda Macaristan’ı BEV üssü, Türkiye’yi ise PHEV üretim merkezi yapmayı planlıyordu.

Ancak hibrit modellere olan ilginin artmasıyla, her iki fabrikada da hem elektrikli araçlar hem de şarj edilebilir hibrit modeller üretileceği iddia ediliyor.

BYD ayrıca, artan talep doğrultusunda 2026 yılının ortasına kadar Avrupa’daki tüm modellerinin hibrit versiyonlarını sunmayı planlıyor.

150 Bin Araç Kapasitesi

Otomotiv sektörünü de etkileyecek olan bu haberi paylaşan Özpeynirci’nin aktardığı bilgilere göre:

“Avrupa stratejisini güncelleyen Çinli BYD, Macaristan ve Türkiye’deki fabrikalarında sadece elektrikli araçlar değil, şarj edilebilir hibrit modeller de üreteceği iddia ediliyor.
Şubat ayında İtalya Torino’da gerçekleştirilen toplantıda, BYD’nin Macaristan’ı sadece BEV üssü, Türkiye’yi ise PHEV üretim merkezi olarak düşündüğü konuşulmuştu. Ancak güncel plan, her iki fabrikada da hem elektrikli araçlar hem de şarj edilebilir hibrit modellerin üretileceği yönünde.

  • Manisa’daki fabrika Mart 2026’da üretime başlayacak
  • Yatırım tutarı: 1 milyar €
  • Üretim kapasitesi: 150.000 araç
  • Ar-Ge merkezi de planlar arasında

BYD’nin Avrupa’daki satışları yılın ilk çeyreğinde 4 kata çıkarken, bu satışların %38’i PHEV modellerden gerçekleşti.
Artan talep sebebiyle BYD, 2026’nın ortasına kadar Avrupa’daki tüm modellerinin hibrit versiyonlarını da sunmayı planlıyor”

Related Posts

Pazarda vatandaş isyan etti: Son 5 senedir hayat çekilmez

Avcılar’daki Üniversite Pazarı’nda konuşan vatandaşlar, artan fiyatlar ve azalan alım gücü karşısında isyan etti. Emekliler, Kemal Sunal’ın filmine atıfla “tane tane zeytine bakar gibi peynir seçiyoruz” derken, “Baştakiler duymuyor mu bu halkı?” diyerek yetkililere seslendi. Pazar çantasını dolduramayan yurttaşlar, “Eskiden kaliteye bakardık, şimdi ucuz ne varsa onu alıyoruz” dedi.

Kredi kartı ve nakit avansta yeni dönem: Esneme sinyalleri verildi

Ekonomist Doç. Dr. Filiz Eryılmaz, kredi kartlarına yönelik yeni düzenlemelere dair önemli açıklamalarda bulundu. Eryılmaz’a göre, BDDK kredi kartlarında “kademeli esneme” sürecine giriyor.

Resmen açıklandı! Emekliye bedava oldu

Konyaaltı Belediyesi, emekli vatandaşlara yönelik yeni sosyal destek projesi “Emekli Kart” ile dikkat çekiyor. Bu uygulama sayesinde emekliler, hem belediyeye bağlı sosyal alanlardan ücretsiz yararlanabilecek hem de anlaşmalı işletmelerde çeşitli …

Vatandaşa kesilen para cezaları yüzde 115 arttı; bu yıl rekor gelir bekleniyor

Vatandaşa kesilen para cezaları yüzde 115 arttı; bu yıl rekor gelir bekleniyor

Ekonomiye Suriyeli etkisi

Bir ülke düşünün ki, son 13 yılda ülke nüfusunun yarıdan fazlası yerlerinden olmuş. 2011’de başlayan iç savaşla birlikte Suriye’de 22.5 milyonluk nüfusun önemli bir kısmı yerinden oldu. Yaklaşık 5.5 milyon kişi ülke dışına çıktı, 7 milyon kişi de ülke içinde yer değiştirdi. Dışarı çıkanların çoğunluğu Türkiye’ye geldi. Resmi kayıtlara göre yaklaşık 3.5 milyon Suriyeli sığınmacı olarak Türkiye’ye yerleşti.

Bergama tulumu ‘Yerelin İzinde’ sofralarla buluştu

Metro Türkiye, “Yerelin İzinde” projesi kapsamında bu sefer Bergama Tulum Peyniri’nin izini sürüyor. Coğrafi işaret escilli ürünlerin peşinden giderek bu özel lezzetleri profesyonel mutfaklarla daha çok buluşturmayı ve yerli üreticinin desteklenmesini amaçlayan projenin sekizinci durağında, Metro Chef markasıyla raflara taşınan Bergama Tulum Peyniri Kozak Yaylası’ndaki bitkilerin aromalarıyla lezzetleniyor.