2012’den bu yana görev yapıyor… İlk görüntüsü yayımlandı

Curiosity’nin Mars’ta Yaptığı Keşifler

Mars’ın yüzeyindeki izler, Curiosity’nin uzun yolculuğunun izlerini taşımaya devam ediyor. Zorlu arazide saatte 160 metre hızla ilerleyen araç, şimdiye kadar toplamda 34,59 kilometre yol kat etti ve enerjisini 110 watt gücünde bir nükleer jeneratörden alıyor.

Şubat ayında, Curiosity Gediz Vallis kanalında ilerlerken saf kükürt yatakları keşfetti. Kanalı aşarak Devil’s Gate’e ulaşan araç, Cahuilla ve Santa Ynez bölgelerinde kimyasal analizler yaptı ve Hale Telescope oluşumunun fotoğraflarını çekti.

Şu anda Mount Sharp’ın eteklerindeki “boxwork” adı verilen ağ benzeri kaya oluşumlarına doğru ilerleyen Curiosity, bu minerallerin incelenmesi ile Mars’ın geçmiş iklimi hakkında önemli ipuçları elde edebilir.

Curiosity’nin güncel keşifleri, Mars’ın tarihine dair benzersiz bilgiler sunmaya devam ediyor ve insanlığın evreni anlama konusundaki ilgisini ve kararlılığını temsil ediyor. Araç, bilim insanlarına Mars’ı daha iyi anlamaları için sürekli yeni veriler sağlıyor.

Related Posts

Youtube TV uygulaması, yeni özellikler sunacak!

Google, akıllı televizyonlar ve oyun konsollarındaki YouTube uygulamasına yönelik yeni güncellemesini resmen duyurdu. Sunulan özellikler, içerik tüketmeyi daha keyifli bir hale getirecek. Bu gelişme, kullanıcıları ve içerik üreticileri oldukça …

Avrupa’daki elektrik krizi Türkiye’yi de etkileyebilir

İspanya ve Portekiz’de ülke çapındı, Fransa, Hollanda ve İtalya gibi yakın ülkelerde ise kısmi elektrik kesintisi gündemde kalmaya devam ediyor. Sorun, Avrupa’da milyonları derin bir şekilde etkilerken elektrik kesintileri Türkiye’de …

2026’da yollarda: 18 dakikada şarj olan katı hal pilleri geliyor

Geleneksel lityum iyon pillerden katı hal pillere geçişin ayak sesleri duyuluyor. Stellantis ve Factorial, FEST adı verilen teknolojileriyle enerji yoğunluğunu ve hızlı şarj süresini bir üst seviyeye taşıyor.

AB, 5. nesil muharebe tankı için FMBTech projesini başlattı

Avrupa Birliği (AB) üyesi 13 ülke ve Norveç’in yer aldığı dev bir konsorsiyum, ana muharebe tanklarını çağın ihtiyaçlarına göre dönüştürmek için kolları sıvadı. “Mevcut ve Gelecekteki Ana Muharebe Tankları Teknolojileri” (FMBTech) adı verilen …

Çip devi TSMC, dünya genelinde 24 fabrika inşa ediyor

Tayvan merkezli teknoloji devi TSMC, yüksek teknoloji çiplerin üretiminde dünya lideri konumunda. Şirket, yapay zeka sektöründeki artan çip talebi nedeniyle üretim kapasitesini hızla artırıyor. Şu anda dünya genelinde 24 fabrika inşa eden TSMC …

BİM marketler elektrikli bisiklet ve kamp malzemeleri satıyor

BİM marketler zincirinin aktüel kataloğunda kamp çadırlarından taşınabilir şarj istasyonlarına, akıllı televizyonlardan elektrikli bisikletlere, motosikletlerden elektrikli ev aletlerine kadar farklı ürünler bulmak mümkün olacak.  2 Mayıs BİM …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir