Sağlık Bakanlığı’ndan ‘Annelik Yolculuğu’ uygulaması: Bir hafta sonra devreye girecek uygulamada gebelikten lohusalığa tüm süreçler yer alıyor

Annelik Yolculuğu Uygulaması: Sağlıklı Doğum ve Bebek Gelişimi için Ücretsiz

Sağlık Bakanlığı, gebelikten doğuma kadar olan süreci kapsayan ‘Annelik Yolculuğu’ adlı mobil uygulamayı geliştirdi. Bu uygulama, önümüzdeki haftadan itibaren tüm dijital mağazalarda ücretsiz olarak sunulacak. ‘Doğuma Hazırlık’ modülü sayesinde kadınlar, doğum konusunda bilinçlendirilip, özgüvenleri desteklenerek normal doğum kararlarını teşvik ediyor. Ayrıca, uygulama içinde ‘Hafta Hafta Gebelik Takibi’, ‘Beslenme, Egzersiz ve Yaşam Önerileri’, ‘Emzirme ve Lohusalık Desteği’, ‘0-2 Yaş Bebek Gelişimi’, ‘Test ve Aşı Hatırlatıcıları’, ‘Anı Günlüğü ve İsim Önerileri’, ‘Güvenilir Bilgi Paylaşımı’ modülleri yer alıyor, böylece anne adayları ve anneler bilgilendiriliyor.

‘ÜCRETSİZ OLACAK’

Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü Doç. Dr. Muhammed Atak, uygulamanın, kadınların doğum süreçlerini doğru ve güvenilir bilgiyle takip etmelerini hedeflediğini belirtti. Normal doğumun teşvik edilmesi gerektiğine vurgu yapan Atak, uygulamanın Normal Doğum Eylem Planı çerçevesinde geliştirildiğini açıkladı. Uygulama, gebelik sürecinin yanı sıra doğum sonrası dönemi ve bebek gelişimini de detaylı bir şekilde ele alarak ailelere rehberlik ediyor.

‘NORMAL DOĞUMUN DESTEKLENMESİ GEREKİYOR’

Doç. Dr. Atak, ‘Annelik Yolculuğu’ uygulamasının bilgi sunmanın ötesinde etkileşimli bir deneyim sunduğunu belirterek, kullanıcıların süreci adım adım takip edebileceğini vurguladı. Ayrıca, uygulamanın sadece anne adayları için değil, baba adayları için de tasarlandığını ve ailelerin ortak bir yolculuğa çıkmasına yardımcı olduğunu ifade etti. Uygulamanın, Sağlık Bakanlığı’ndaki uzmanlar ve bilim insanlarının katkılarıyla oluşturulduğunu ve doğru bilgiye kolay erişimi sağladığını belirtti.

‘REHBER İŞLEVİ GÖRÜYOR’

‘Annelik Yolculuğu’ mobil uygulamasının Android ve iOS işletim sistemlerine uyumlu olduğunu belirten Doç. Dr. Atak, bu uygulamanın ailelerin en önemli rehberlerinden biri olacağını ve önümüzdeki hafta itibarıyla tüm mobil dijital platformlarda ücretsiz olarak kullanılabileceğini açıkladı.

Related Posts

Kızamık vakalarında artış: Aşısız çocuklar için büyük risk!

Son yıllarda dünya genelinde kızamık vakalarının artış gösterdiğini söyleyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Güzel, bu durumun aşısız çocuklar için büyük risk oluşturduğunu ifade etti. Prof. Güzel, virüsün çevrede saatlerce canlı kalabildiğini belirterek, “Aşılanmamış her 10 çocuktan 9’u kızamığa yakalanıyor. Koruyuculuğu yüzde 97 olan aşı, bu hastalıktan korunmada en güçlü silahtır” dedi.

İnme geçirdi: 15 dakikalık müdahaleyle kurtuldu

Diyarbakır’da mobilya ustası Siyadar Yaldırak (25), evde olduğu sırada vücudunun sol tarafını hissetmemeye, görme kaybı ve konuşma bozukluğu yaşamaya başladı. Kaldırıldığı Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde inme geçirdiği anlaşılan Yıldırak, Uzman Doktor Reşit Yılmaz’ın 15 dakikalık müdahalesiyle sağlığına kavuştu.

Grip mevsimi uzadı

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nden (NKÜ) Doç. Dr. Mustafa Doğan, 2025’te grip mevsiminin oldukça uzadığını belirterek, “Mayıs ayının ortalarında olmamıza rağmen hala hatırı sayılır sayıda üst solunum yolları şikayeti ile hastalar hastanelere başvurmakta, sağlık kuruluşlarına başvurarak destek istemekteler” dedi.

Uzmanı uyardı: Şişkinlik ve hazımsızlık, ciddi hastalıkların ilk sinyalleri olabilir!

Uzmanı uyardı: Şişkinlik ve hazımsızlık, ciddi hastalıkların ilk sinyalleri olabilir!

Son yıllarda yenidoğan sünneti tercih ediliyor! Her bebek için uygun mu?

Doğum sonrası ilk 28 günü kapsayan dönemde gerçekleştirilen yenidoğan sünneti, son yıllarda ailelerin de tercihi. Çocuk Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Sinan Kılıç, operasyonun öncesi ve sonrası için ise dikkat edilmesi gereken hususlar olduğunu söylüyor.

Meyve ve sebze kabuklarında sadece pestisit yok, zararlı olan bu bakteri de var!

Fransız mikrobiyoloğ Paul-Étienne Fontaine yaptığı laboratuvar analizinde meyve ve sebze kabuklarında sadece pestisit bulunmadığını, zararlı olarak kabul edilen bir bakterinin de olduğunu ifade etti.