Hintliler Türkiye’yi turizm boykot listesine aldı!

Türkiye’ye Yönelik Hindistan Boykotu: Hint Medyası ve Sosyal Medya Kullanıcılarından Tepki

Hindistan ile Pakistan arasında devam eden siyasi gerilime dönüşen ve şimdi savaşa dönüşen durumda, Pakistan’a destek veren Türkiye’ye karşı boykot çağrıları yapıldı. Hint medyası ve sosyal medya kullanıcıları, TurkeyBoycott etiketiyle Türkiye’yi boykot etmeye yönlendiren paylaşımlarda bulundu. Bu paylaşımlarda, Hindistan vatandaşlarına Türkiye yerine alternatif destinasyonlar tercih etmeleri tavsiye edildi.

Gösterişli Hint Düğünleri ve Harcanan Milyonlar

Antalya, son yıllarda Hintli zengin ailelerin milyonlarca dolarlık düğünlerine ev sahipliği yapmaktaydı. Ancak sektör temsilcileri, bu tür organizasyonların sayısının az olduğunu ve genel turizm gelirlerinde belirleyici bir etkisi olmadığını belirtiyor.

Antalya’da tur operatörlüğü yapan Gökhan Sönmez, Türkiye Gazetesi’ne yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

“Hintli turistlerin gelmemesi sektörü büyük ölçüde etkilemez. Türkiye’nin turizm pazarı oldukça çeşitlidir ve güçlüdür. Avrupa’dan, Rusya’dan, Ortadoğu’dan gelen milyonlarca turist bulunmaktadır. Hintli turistler prestij açısından önemli olabilir, ancak sayısal olarak büyük bir boşluk yaratmaz.”

Avrupa ve Orta Doğu Pazarı ile Karşılanabilir

Antalya’da düğün organizasyonları düzenleyen Deniz Karahasanoğlu da benzer bir görüşte:

“Hintliler, büyük otelleri kiralayıp gösterişli düğünler düzenliyorlar. Kişi başı harcamaları yüksektir, bu doğrudur. Ancak iptaller durumunda, bu açığın Avrupa ve Orta Doğu pazarlarından gelen taleple kolaylıkla kapatılabileceğini görüyoruz.”

Karahasanoğlu ayrıca, bu tür boykot çağrılarına tüm Hint vatandaşlarının uyacağının kesin olmadığına dikkat çekti.

Diplomatik Dilin Özenli Kullanılması Önerisi

Daha temkinli açıklamalar yapan sektör temsilcileri, turizmin siyaset üstü bir alan olduğunu ve her pazardan gelen ziyaretçinin değerli olduğunu hatırlatıyor. Bu çevrelere göre, küçük gibi görünen pazarlardan kaynaklanan uzun vadeli büyük kayıpların önüne geçmek için diplomatik dilin dikkatle kullanılması gerekmektedir.

Hintli turist sayısında olası bir azalma durumunda, Türkiye’nin Pakistan ve Çin pazarlarındaki potansiyelinin arttığı belirtiliyor. Son olarak, Pakistan’da düzenlenen bir turizm fuarında Türkiye özelinde tanıtım etkinlikleri yapıldı. Ayrıca, Çinli turistlerin Türkiye’ye olan ilgisinin arttığı ifade ediliyor.

2024 yılında Türkiye’ye yaklaşık 300 bin Hintli turistin gelmesi bekleniyordu. Henüz boykotun etkileri net değilken, sektör temsilcileri bu eksikliğin diğer pazarlardan gelen turistlerle telafi edilebileceğini düşünüyor.

Related Posts

ABD-Çin müzakere haberi brent petrolün fiyatını yükseltti

ABD-Çin müzakere haberlerinin ardından 60 doların altına kadar düşen brent petrolün varili 62,73 dolara kadar çıktı.

Cami bahçesinden Hristiyan cenazesi kalkacak: Bahar Aksu’nun ayin görüntüleri ortaya çıktı

Eski eşi Rüstem Elibol tarafından silahla vurulan Bahar Aksu, sokak ortasında canice katledildi. Aksu’nun kurtulmaya çalışırken attığı çığlıklar yürekleri dağladı. 7 Mayıs Çarşamba günü Edirne Eski Cami’de cenaze namazı kılınacak olan Bahar Aksu’nun, Hristiyan olduğu ve düzenli olarak gittiği kilisede ayinlere katıldığı öğrenildi. Söz konusu olay, Hristiyan bir vatandaşın cenaze töreninin neden camide yapıldığına dair soruları beraberinde getirirken Türkiye’deki misyonerlik faaliyetleri bir kez daha dikkat çekti.

TL’nin değeri Nisan’da geriledi

Reel efektif döviz kuru endeksi, Nisan 2025’te TÜFE bazında 1,55 puan azalarak 72,12’ye geriledi.

Ticaret Bakanlığı’ndan yeni düzenleme: Elektronik ihracata ‘konsinye’ çözümü!

Kesin satışı daha sonra yapılmak üzere yurtdışındaki alıcılara, komisyonculara, ihracatçının yurtdışındaki şube veya temsilciliklerine mal gönderilmesini ifade eden konsinye ihracatın, elektronik olarak yapılabileceği açıklandı.

Yurt dışından gelen talep arttı, Türk şirketler harekete geçti

Türkiye’de hizmet veren gıda firmaları, son yıllarda ihracatta yaşanan talebin ardından lavaş (tortilla) ekmek üretimine ağırlık verdi. Geçtiğimiz yıl 107 milyon dolarlık lavaş ihracatı gerçekleştirilirken, Türkiye özellikle Orta Doğu, Avrupa ve ABD pazarına en fazla ürün gönderen ülkeler arasında yer alıyor. Sektördeki karlılık oranı, ünlü un firmalarının da lavaş üretimine yönelmesine neden oldu.

‘Uçan adam’ olarak hafızalara kazınan Sabri Yıldız hayatını kaybetti

Katıldığı bir programda uçtuğunu iddia ederek ilginç hareketlerde bulunan ve bu yüzden ‘uçan adam’ olarak tanınan Sabri Yıldız hayatını kaybetti. Ayrıca Yıldız’ın, “Havada durdum şahitlerim var.” repliği de sosyal medyada gündem olmuş ve uzun yıllar ününü sürdürmeye devam etmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir